Skip to main content Skip to footer

Finnmarksløpet 2023 med hundekjører Olivia

Anlegg Øst Entreprenør er glade for å være Olivia Andresen på hennes eventyr som hundekjører. Olivia er ei ung jente fra Brøttum som satser innen langdistanse hundekjøring, og hun kjører på laget Team Sjusjøen Husky. 

Et av de store målene denne sesongen var Finnmarksløpet som startet den 10. mars. Forberedelsene til løpet ble gjort på Aksjøen ved Sjusjøen.

Det er med skrekkblandet fryd 18-årige Olivia reiste til Alta 3. mars med drømmen om å gjennomføre Finnmarksløpets 600 kilometer som er VM i langdistanse hundekjøring i år. Ikke optimal opplading til løpet i år med skadde hunder etter at de kjørte Femundløpet. Heldigvis har Olivia et nettverk med snille kollegaer som låner ut hunder, og Olivia hadde tro på at årets løp skulle bli en suksess. 

Ved målgang var Olivia nr. 37 av 73 startende. Yngstemann i løypa og uten lang erfaring, dette lover bra for fremtidige løp. I nyere tid har ingen yngre løpere enn Olivia Andresen fra Brøttum fullført Finnmarksløpet. I mål i Alta etter 600 kilometer onsdag sto en stolt familie og lot tårene renne. Vi gratulerer og gleder oss til fortsettelsen!

Følg Olivia på @olivia.andresen

Sak fra GD

Dene nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende.