Skip to main content Skip to footer

Født til å være maskinfører

Maskinfører Inge-Vidar Brustuen mener han er arvelig belastet, og at det måtte bli maskinfører av han.

Maskinfører

 

Navn: Inge-Vidar Brustuen
Stilling: Maskinfører
Ansatt siden: 2014

– Jeg er nesten født til å være maskinfører. Det ligger i blodet, sier Inge-Vidar Brustuen, som kjører gravemaskin for Anlegg Øst Entreprenør. Det har han gjort lenge - og det har han tenkt å fortsette med.

– Jeg trives veldig godt hver dag, sier han, før han hiver seg inn i hjulmaskinen han kjører. Han mener det er viktig med stå på-vilje og interesse for faget, da det krever ganske mye av en. 

Innspill

Inge-Vidar synes det er veldig bra å følge store prosjekter over tid – opp til et halvår eller ett år av gangen gjerne. – Med hjulmaskinen har jeg alltid varierte arbeidsoppgaver på de ulike prosjektene, og det jeg virkelig synes er bra er at det alltid er mulig å komme med innspill underveis. Om jeg ser noe som kan gjøres bedre, så går det an å foreslå det og få gehør for ideene. – Vi får ansvar, og det er fint. Og sjølsagt har jeg også ansvaret for min egen maskin. Noen annet ville vært utenkelig for min del, sier han.

God oppfølging

Brustuen setter pris på at han har en arbeidsgiver som lytter til anleggsfolket. – Det er aldri noe tull med Anlegg Øst Entreprenør. Tar vi opp ting, så blir det gjort noe med. – Oppfølgingen er god, og det er lett å si fra. Det er høyt under taket hos oss, legger han til.

Fagbrev

Inge-Vidar Brustuen har fagbrev som grunnarbeider fra før, men jobber som maskinfører, og ble oppfordret av ledelsen i Anlegg Øst Entreprenør til å ta fagbrev også som maskinfører. – De spurte om jeg var interessert og alt betales av bedriften, så nå har jeg også tatt min andre fagprøve, sier Brustuen og understreker at han virkelig setter pris på hvordan bedriften legger til rette for at han skal få mer kompetanse og videreutvikling i jobben.

Liten familie

Han er derfor heller ikke redd for å oppfordre andre til å følge i hans fotspor og satse på en yrkeskarriere i anleggsbransjen. Det handler om både læring, utvikling, utfordringer og trivsel.

– Trivsel er viktig for meg, og jeg synes vi er som en liten familie i Anlegg Øst Entreprenør. Alle kjenner alle, og det er bare flinke folk her, mener Inge-Vidar Brustuen.

 

Dene nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende.