Skip to main content Skip to footer

Fra nyutdannet til stikningsleder

Som stikningsingeniør er Kaja Marie Helmen Holden mye ute med oppmåling og oppfølging av prosjektene underveis. Hun kom til Anlegg Øst Entreprenør som nyutdannet og er nå stikningsleder på et av våre prosjekter.

Stikningsingeniør

 

Navn: Kaja Marie Helmen Holden
Stilling: Stikningsingeniør /Stikningsleder
Ansatt siden: 2016

Får brukt utdannelsen min hver dag

Kaja Marie Helmen Holden kom til Anlegg Øst Entreprenør som nyutdannet i 2016 med bachelor i geomatikk, og føler hun får brukt utdannelsen daglig. – Jeg går hjem fra jobb og tenker at jeg har lært noe nytt hver dag, sier den unge landmåleren. Kaja er nå stikningsleder på ett av våre større veibyggingsprosjekter.

Hele prosjektet

– I jobben min er jeg med på prosjektene hele veien. Det begynner ved at vi måler ut terrenget på forhånd, og lager modeller og data som mates inn i gravemaskinene slik at de har noe å grave etter. Så følger vi opp underveis, for eksempel med mengdeberegninger som blant annet brukes som grunnlag i forbindelse med sluttoppgjør. – Kort oppsummert handler jobben om å dokumentere alt arbeidet som er gjort på et prosjekt, sier Kaja Marie Helmen Holden.

Skapende prosess

Hun synes det er inspirerende å følge prosjektene hele veien på denne måten. – Vi er med på å skape noe. Først på tegnebrettet, så ute i terrenget, sier hun og mener det er helt «spot-on» i forhold til den utdannelsen hun har tatt. – Her har jeg alle muligheter til å omsette teorien til praksis.

Støtte og hjelp

Kaja Marie kom til Anlegg Øst Entreprenør rett fra skolebenken og roser arbeidsgiveren for den oppfølgingen hun har fått underveis. – Dette er en jobb med mange utfordrende arbeidsoppgaver, og dermed også muligheter til å tilegne seg ny kompetanse underveis. – Jeg er veldig glad for at jeg har fått god støtte og hjelp til å utvikle meg videre etter at jeg begynte her, sier hun.

Stilles krav

Sjøl hevder hun at det var tilfeldig at hun havnet som stikningsingeniør i anleggsbransjen i sin første jobb, men hun er glad for at hun tok akkurat det valget. – Det stilles store krav til meg. Jeg har et ansvar for å gjøre min jobb slik at andre kan få gjort det de skal. – Det liker jeg, og det er en god følelse å kunne gå hjem fra jobb i visshet om at vi har fått til noe i løpet av dagen, avslutter Kaja Marie Helmen Holden.

Dene nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende.