Stolt driftsleder
Arne Morten Ramsrud er stolt av arbeidsplassen sin, og trives godt med veldig varierte dager både på kontoret og ute i felten.
Både ute og inne
Arne Morten har ble ansatt i 2013, begynte som maskinfører og er nå driftsleder. I denne rollen tror han en viktig nøkkelegenskap å ha vært med ute selv, kjørt maskiner og vært med i grøfta. Slik vet driftslederen hvordan det fungerer i praksis.
- Om en har sittet litt for lenge på kontor, skjer ting gjerne litt raskere ute på arbeidsplassen. Da er det lettere å kommunisere med de som skal utføre jobben når en selv har vært ute, sett og prøvd en del selv, mener han.
Hverdagen består i å helst begynne litt før klokken 7 om morgenen, for å komme gjennom epost. Han er mye ut og inn, og "sitter heldigvis bare ikke på kontor". - Jeg er veldig glad i å være ute også.
Av en driftsleder kreves gode egenskaper for kommunikasjon, både med dem i organisasjonen over og under en.
- Framdriftsmessig skal du hele tiden ligge foran dem som skal utføre jobben.
Han beskriver en veldig variert arbeidshverdag, og sier det i grunn ikke finnes to dager som er like - men at det er noe nytt hver dag.
Stolt av arbeidsplassen
- En blir litt stolt av å jobbe på en sånn plass, i en såpass stor bedrift som Anlegg Øst Entreprenør har blitt. Det gjør noe med en.
Slik jobber en driftsleder
Som driftsleder er en med på å planlegge og koordinere drift før oppstart sammen med anleggsleder og prosjektleder. Driftslederen skal følge med på og varsle endringer og avvik opp mot tegninger og kontrakt. Andre arbeidsoppgaver er å delta i prosjektering og driftsmøter, samt gjennomføre ukentlige planleggingsmøter. Delegere oppgaver basert på ukeplaner er også en stor del av arbeidet.